Látásvizsgálat

Carl Zeiss – iProfiler

2011 decemberében üzletünk újabb vizsgáló berendezéssel gyarapodott. A Zeiss cég legkorszerűbb készülékét vásároltuk meg. Segítségével a szem felszínét olyan pontossággal “térképezzük fel”, amelyre eddig nem volt lehetőség. Az új készülék neve iProfiler és az ún. hullámfront technológiával olyan szemüveglencsék rendelésére van lehetőség, amelyek jelenleg a legélesebb látást teszik lehetővé. Ennek előnye azoknál jelentkezik elsősorban, akik sokat vezetnek és ezen belül is az esti, éjszakai vezetésnél van szükségük az átlagost meghaladó látásélességre. Mindenkinek ajánlható a készülék mérése alpján rendlet lencse, akik igénylik a “tűéles” látást.


Az iProfiler azonban nemcsak erre képes. A beépített ún. cornea topograph (szaruhártya “domborzat”) segítséget nyújt a kontaktlencse illesztésben is. A készülék pontos képet ad a szaruhártya felszínéről, amely alapján a legideálisabb kontaktlencsét tudjuk Önnek illeszteni.  De alkalmas egy olyan szaruhártya elváltozás gyors szűrsében is, amelyet úgy hívunk, hogy keratoconus. Ez az elváltozás bár keveseket érint, de megfelelő ellátás nélkül a szaruhártya kilukadásához és végső soron a szem elvesztéséhez vezet.

Az iProfiler harmadik funkciója pedig a hagyományos “computer” funkció : gyors és megbízható tájékoztatást nyújt a szem fénytörési hibájáról. Nehezen mérhető vagy rosszul kommunikáló páciens esetén ez lényegesen megkönnyíti és gyorsítja a vizsgálatot.

Az iProfiler tehát ismét egy olyan csúcstechnológiát képviselő készülék, amellyel a Dunakanyar-kistérségben kizárólag a Kaiser Optika rendelkezik. Segítségével szertnénk a jövőben még magasabb színvonalon kiszolgálni Önöket!

Az iProfiler tehát az első teljesen automata, hullámfront technológián alapuló multifunkciós mérő rendszer. Elemzi az emberi szem képalkotó tulajdonságait és biztosítja az ügyfél személyes hullámfornt adatait. Ezen adatok alapján gyártja le a Carl Zeiss Vision az Ön szemüveglencséjét. A gyártás során az ún. iScription optimalizáló algoritmust veszik figyelembe, hogy az ún. magasabb rendű aberrációkat kiszűrjék és ezzel a lencse felületét optimalizálják. Az iScription figyelembevételével készült lencsék tulajdonságairól a szemüveglencsék menüpontban olvashatnak.

Essilor Visioffice

Üzletünkben 2010 nyarától megtalálható a legkorszerűbb, ún. 3D-s szemmérésre alkalmas készülék, amelyet az Essilor cég fejlesztett ki. Miért szükséges a 3D szembemérés?
Napjainkban a legkorszerűbb multifokális (más néven progresszív) szemüveglencsék megtervezésekor és személyre szabott legyártásakor figyelembe veszik a megrendelő szemének anatómiai adottságait, a szemüvegkeret formáját, paramétereit  és legújabban a tekintési szokásait.

Az így nyert térbeli (3D) adatok feldolgozásával lehetőség nyílik a kiválasztott szemüvegkeret és a viselő anatómiai adottságaihoz képest a legpontosabb, legnagyobb viselési és használati komfortot nyújtó egyedi multifokális szemüveglencsék elkészítésére. A vizsgálat során a Visioffice készülékkel pontosan bemérjük a szem forgáspontját és a tekintési szokások figyelembevételével optimalizálni lehet a multifokális szemüveglencse felületi kiképzését. Ezenkívül segíti a keretkiválasztást és a lencseajánlást is.

Carl Zeiss iTerminal

RV5korrMit ér egy új szemüveg, ha annak használhatóságát lerontja a lencsék pontatlan centrálása (értsd: optikai szempontból pontatlan keretbe helyezése)? Nemzetközi statisztikák szerint a szemüveg viselését megnehezítő optikai tévedések 40%-át centrálási hibák teszik ki! Ennek a hibának a minimalizálására, megszüntetésére fejlesztett ki a Zeiss az iTerminal-t.

A Carl Zeiss Vision az elektronikus centrálást 1992-ben találta fel. Folyamatos fejlesztések eredményeként született meg a Zeiss legkorszerűbb centráló egysége. Az iTerminal tized miliméter pontossággal méri le a szükséges adatokat. Pontosságának előnyei az Ön számára: maximális látáskomfort; gyors, könnyű szemüveg megszokás.


A készülék segítségével még komfortosabb látást érhetünk el a multifokális (progresszív) szemüvegek esetén: a szemüveglencse állandó, fix helyen van a szem előtt, az szem viszont folyamatos mozgásban van. Korábban mindig a szemnek kellett igazodnia a lencséhez.


Az iTerminal technológiájának köszönhetően az individuális progresszív lencsék (személyre szabott multifokális lencsék)  alkalmazkodnak az élő szem minden egyes jellemzőjéhez: a szemüveglencse felületén 2500 referencia pontot vesz figyelembe az iTerminal technológia az individuális progresszív lencse centrálásakor.  Bővebb információért keresse fel üzletünket!


 Látásvizsgálat

Nemzetközi felmérések szerint az emberek szemének 50%-ban van valamilyen fénytörési hibája. Ez Magyarországon sincs másként. A fénytörési hiba az éleslátás kisebb-nagyobb hiányát jelenti, ami gyakran zavarja a mindennapi feladatok elvégzését, mint például autóvezetés, monitornézés.

Pedig egyre magasabbak a jó látással szemben támasztott követelmények (gondoljon csak a számítógépes munkavégzésre, a gyorsuló közlekedésre, a munkahelyi stresszre). Felgyorsult világunkkal együtt az elmúlt 10-15 évben a legtöbbünk életmódja is megváltozott és ez a különböző szituációkban különböző látás igényeket feltételez.

Üzletünkben a Zeiss cég által kifejlesztett komplex szemvizsgálati eljárás (iPolatest ®) segítségével állapítjuk meg a szem fénytörési hibáját és optimalizáljuk a látásélességet. Célunk a binoculáris (két szemes) látás összhangjának megteremtése és ezáltal a kényelmes, komfortosan viselhető szemüveg elkészítése.

A Polatest® speciális szemvizsgálati ábrasor

A sok monitor mellett eltöltött idő a korábban esetleg fel nem fedezett fénytörési hibákat hamar „felszínre hozza” és különböző panaszokkal nyilvánul meg. Az életlen látástól kezdve a fejfájáson át a koncentrálóképesség csökkenéséig és a fáradékonyságig igen széles a közvetlen és közvetett panaszok listája.

Az iPolatest segítségével az esetek többségében sikerül a panaszokat megszüntetni, amennyiben szemészeti probléma áll a panaszok mögött.  Különös hangsúlyt fektetünk a szemvizsgálat arra, hogy a multifokális (progrersszív) és a munkaszemüvegek kihasználhatósága a legoptimálisabb legyen.