Szemüveg lencse felületkezelések

Crizal Prevencia


prevenciashotKétéves kutatói munka eredményeként az Essilor kifejlesztette a Crizal Prevencia szemüveglencséket, melyek kiszűrik azokat a hullámhosszú fénysugarakat, melyek a retinasejtek elváltozásáért felelősek, miközben a kék fény jótékony hatású sugarait átengedik. Mindezt a Light Scan technológia segítségével sikerült elérni, mely a fény szűrését szelektíven végzi:

  • a kék fény jótékony sugarait átengedi
  • kiszűri a káros kék és ibolya sugárzást, melyek az időskori makuladegeneráció kialakulásához vezethetnek, valamint kiszűri a szürkehályog megbetegedések egyik legfőbb okozóját, az UV sugárzást is miközben a szemüveglencse tökéletesen átlátszó marad

Crizal Forte UV

UV sugárzás: Komoly veszély a szemre

Az UV sugárzásnak komoly, visszafordíthatatlan káros következményei lehetnek a szemünkre. Az UV bizonyítottan felelős a szürkehályog és a makuladegeneráció kialakulásáért, valamint a szem környéki bőr rákos elváltozásaiért és a ráncok kialakulásáért. Becslések szerint évente 15 millió ember veszíti el szeme világát a szürkehályog következtében, amelynek egyik fő oka lehet az UV sugárzás. Szintén az UV az egyik fő okozója a szem környéki bőrön kialakuló rákos elváltozásoknak, amelyek összességében a bőrrákos esetek 5-10%-át teszik ki.

Talán azzal mindenki tisztában van, hogy napsütéses időben jelentős UV sugárzás éri szemünket, ezért védekeznünk kell napszemüveg viselésével.

Azzal azonban kevesen vannak tisztában, hogy a teljes UV sugárzás 40%-a nem napsütéses időben ér bennünket, így az év mind a 365 napján ki vagyunk téve a káros sugaraknak. Ezért nagyon fontos, hogy felhős időben is gondoskodjunk a megfelelő UV védelemről.

Crizal UV: Egyedülálló hátsó oldali UV védelem

A legtöbb szemüveglencse rendelkezik UV védelemmel a lencse elülső oldalán, így a szemből érkező és a lencsén áthaladó UV sugarakat különböző mértékben ugyan, de képesek kiszűrni.

Ugyanakkor az UV sugarak nem csak elölről érkeznek, hanem hátulról is, amely akár a teljes UV sugárzás 50%-a is lehet. Ez különösen veszélyes, hiszen a hátulról érkező UV sugarakat a lencse elülső oldalán található réteg „megállítja” és egyenesen visszaveri a sugarakat a szemüvegviselő szemébe.

 

Optifog

A párásodás sok gondot okoz…

  • Változó környezeti viszonyok:amikor a kinti hidegből meleg helyiségbe lépünk, vagy klimatizált, hideg helyiségből meleg és párás időbe megyünk ki
  • A szabadban:sportolás közben – pl. futás, kerékpározás, tenisz közben kimelegedve
  • Beltérben:meleg étel-ital fogyasztásakor, főzés közben és a mosogatógép vagy a sütő kinyitásakor
  • Munka közben:a szemüveg párásodása minden esetben zavaró, különösen életmentő és nagy precizitást igénylő munkavégzés közben, mint pl. az orvosoknál operáció közben vagy a tűzoltóknál mentés és oltás közben

 Az Optifog lencsék legyőzik a párát

Az Essilor OPTIFOG lencsék olyan ÚJ generációs szemüveglencsék, amelyek egyedülálló páramentesítő hatású réteggel vannak ellátva, amely megelőzi a párásodást.

   
A pára sok apró vízcseppből áll. Az OPTIFOG réteg a lecsapódott páracseppeket egyenletes vízfilmmé alakítja a lencse felszínén, amely viselője számára nem érzékelhető, így megelőzi a kontraszt-csökkenést és a vízcseppek képtorzító hatását. EGYSZERŰ HASZNÁLAT!A lencse mindkét oldalára cseppentsünk 1-1 csepp OPTIFOG AKTIVÁTOR folyadékot, majd töröljük szét a felületen egyenletesen egy törlőkendővel.

Az EREDMÉNY: hosszantartó páramentes és tiszta látás!

Antireflexiós réteg

Lencse antireflexiós réteggel és anélkül.

Egy korszerű szemüveg elengedhetetlen „tartozéka” az ún. antireflexiós réteg a lencséken. Ennek lényege, hogy a lencse ne tükröződjön. Ennek segítségével komfortosabb és kontrasztosabb lesz a látás, ami pl. autóvezetés esetében nagyon előnyös, különösen rossz látási viszonyok között.

Felületkeményítéssel és anélkül.

A műanyag szemüveglencsék élettartamának meghosszabítása érdekében ajánljuk az ún. felületkeményítést (sajnos sokan „karcmentes bevonatnak” nevezik, pedig ez nem igaz!). Ez a gyárilag a lencse felületére felvitt keménylakkréteg óvja meg a műanyag szemüveglencse felületét az enyhébb karcoktól.

 Carl Zeiss Vision Dura Vision Platinum