ÁTÁLLÁS KONTAKTLENCSÉRE

Napjainkban a legtöbb fénytörési hiba már korrigálható kontaktlencsével, de akár magasabb dioptriákban és bonyolultabb esetekben is. Ezért teljesen reális, hogy tudunk megoldást kínálni a legtöbb olyan páciensnek, aki szeretné kipróbálni a kontaktlencsét.

Élethelyzettől függően, kényelmi szempontok alapján, vagy csupán az újdonság varázsa miatt dönthet valaki a kontaktlencse mellett. Természetesen, mielőtt valaki kontaktlencsét kezdene viselni, minden szempontból körbejárjuk, megfelelő-e ez a megoldás számára.

Azoknak, akik még soha nem viseltek kontaktlencsét, először szemvizsgálatot és kontaktlencse alkalmassági vizsgálatot végzünk. A szemvizsgálat során megállapítjuk, hogy milyen erősségű kontaktlencsére van szükség, majd megnézzük, hogy a szem alkalmas-e a kontaktlencse viselésére. A vizsgálatok után próbalencsét helyezünk fel, pár perc elteltével kontrolláljuk a dioptriákat és azt, hogyan illeszkedik a lencse.

Ha a vizsgálatok és a próba után minden rendben, akkor megtanítjuk a kontaktlencse kezelését, azt, hogyan kell helyesen felhelyezni és levenni a lencséket. Figyelünk rá, hogy mindenki kényelmesen tudja a lencsét kezelni, és a kontaktlencse illesztésének akkor van vége, ha mindezekkel magabiztosan bánik az ügyfél.

Ha kontaktlencse illesztésre szeretne jönni, akkor legalább egy órát rá kell szánni a folyamatra!
Üzleteinkben a legtöbb kontaktlencse típust azonnal megvásárolhatja készletről!

Kinek ajánljuk a kontaktlencsét?

Hétköznapi és alkalmi használatra alkalmas kontaktlencsék közül választhatnak azok a hosszútávú viselők, akik a szemüveget szeretnék felváltani lencsére. Mindenkinek ajánljuk, akinek olyan a szakmája, ahol zavaró lehet a szemüveg, esetleg életviteléből adódóan kényelmesebb lehet a kontaktlencse, mint a szemüveg.

Emellett különböző szabadidős tevékenységekhez vagy sportoláshoz is érdemes megfontolni a kontaktlencsét. Szinte valamennyi sportághoz lehetséges a kontaktlencse használata, de nézzünk pár klasszikus példát:

  • Labdajátékok: foci, kosárlabda, kézilabda, vagy tenisz, ahol a szemüveg viselése nem biztonságos, vagy megsérülhet.
  • Küzdősportok
  • Atlétika
  • Kültéri sportok: futás, kerékpározás (sportszemüveggel),túrázás.
  • Vízi sportok: ugyanakkor itt vigyázni kell, hogy víz közvetlenül ne kerüljön a szembe. Ha ilyen esetben váltana kontaktlencsére, szívesen adunk felvilágosítást és segítséget, ha eljön hozzánk egy vizsgálatra.
  • Egyéb sportok: szintén vigyázni kell olyan sportoknál, ahol por vagy homok kerülhet a kontaktlencse alá (pl. strandröplabda), illetve a technikai sportoknál, ahol a nagyobb sebesség és a menetszél kiszáríthatja a kontaktlencsét.