KOMPLEX LÁTÁSVIZSGÁLAT

A Kaiser Optika komplex látásvizsgálat lépései

1. Látásélesség ellenőrzése

2. A feltárt fénytörési hiba korrigálása

3. 3D-s (binokuláris) látás ellenőrzése

4. Rejtett kancsalság korrigálása (amely helyesen SZBL, azaz szögeltéréses binokuláris látás)

5. Szürkületi látás ellenőrzése

6. Színlátás ellenőrzése

7. A szem elülső szegmensének vizsgálata

8. Szemnyomás mérés

9. ÚJ! A szemszárazság és ezzel összefüggésben a Meibom mirigyek vizsgálata
(ez a mirigy termeli a könny egyik fő komponensét)

+ 1. Szemfenék ellenőrzése fundus kamerával (szükség esetén)

A komplex látásvizsgálatot a hazánkban megtalálható legprofesszionálisabb készülékkel, a ZEISS i.Profilerrel végezzük. A készüléknek csupán 60 másodperc szükséges a szemek átvizsgáláshoz, egyedülálló iScription technológiájával pedig olyan szemüveglencsék is készíthetőek, amelyek a legélesebb látást teszik lehetővé.

Fontos!

Látásvizsgálatunk akár 1 órát is igénybe vehet, ezért javasoljuk, hogy foglaljon előre időpontot.

A komplex látásvizsgálat ára:

20.000 Ft

Egy szemüveg akkor jó, ha pontosan arra készül, amire kell. Ehhez pedig elengedhetetlen egy átfogó, komplex látásvizsgálat, ahol nem csak felszínesen, néhány perc leforgása alatt, hanem valóban alaposan megvizsgáljuk a szemet és a látást, hogy a lehető legtökéletesebb szemüveget készthessük el.

A hagyományos, gyakran futószalag szerű látásvizsgálatokkal ellentétben a Kaiser Optikában Magyarországon elsőként (2016 óta) a ZEISS Vision Center koncepciója szerint építettük fel szemvizsgálatainkat, és minden vizsgálatot ZEISS készülékekkel (pl: ZEISS i.Profiler) végzünk. A komplex látásvizsgálat során valamennyi látásfunkciót ellenőrizzük, valamint kiemelt figyelmet fordítunk a lehetséges szembetegségekre is. Indokolt esetben a legjobb szemész szakorvosokhoz irányítjuk ügyfeleinket.

A többlépéses vizsgálat alatt megtaláljuk a valódi problémákat, miközben olyan szinten, mélyrehatóan és alaposan térképezzük fel a szem optikai tulajdonságait, amely korábban nem volt jellemző.

Digitális szemfáradtság

Napjainkban rohamosan növekszenek a látással szemben támasztott követelmények. Ez többek között annak köszönhető, hogy a legtöbben idejük nagy részét monitor előtt töltik, és emellett, főleg a fiatalabb korosztály, órákat töltenek az okostelefon használatával. Az emberek átlagos képernyő előtt töltött ideje exponenciálisan növekszik, és ez bizony komoly terhelést jelent látórendszerünkre, ami a szemeinken kívül az idegrendszerünket és végső soron az agyunkat is megterheli. Monitor mögött dolgozók gyakran tapasztalják, hogy estére a szó szoros értelmében elfárad a szemük, nehezen tudnak fókuszálni, akár közelre, olykor már távolra nézéskor is. Pár óra elteltével koncentrálóképességük csökken. Szemkörnyéki vagy konkrétan szemfájdalomra is panaszkodnak. A megerőltetéstől a szem gyakran könnyezik, vagy még gyakrabban, éppen ellenkezőleg, ég és szúr. Ezt a tünetegyüttest nevezzük digitális szemfáradságnak, és a legtöbb esetben csak a jól felírt és elkészített szemüveg tud csak segíteni.

Igényes látás mindenkinek

Megtalálni a megfelelő szemüveget nem egyszerű folyamat. Ennek egyik oka talán az lehet, hogy a rapid, olykor 15 perces szemvizsgálatok során nem találják meg a probléma okát. Hogyan is tennék, mikor a futószalagon készült, gyors vizsgálatokkal lehetetlen alaposan utánajárni, milyen állapotban van valójában a látás, és milyen megoldásokat lehet rá kínálni.

A Kaiser Optikában minden első látásvizsgálat körülbelül 1 órát vesz igénybe, mert tudjuk, hogy ez az első, és legfontosabb lépés egy szemüveg elkészítéséhez. Ezért ragaszkodunk ahhoz már közel 30 éve, hogy minden ügyfelünket alapos látásvizsgálatnak vessük alá, mielőtt bármit is ajánlanánk neki. Ha tudjuk, mire van szüksége a szemnek, ha látjuk, hogy milyen állapotban van, esetleg milyen rejtett problémák vannak, amik korábban nem derültek ki, akkor nemcsak, hogy tökéletes szemüveget tudunk készíteni, de számtalan később felmerülhető problémát is megelőzhetünk.

Az elegancia és az igényesség nem csak az öltözködésben, a higiéniában és az ápoltságban mutatkozik meg. Ma már hozzátartozik a szem egészsége és a látás precizitása is, ezért szeretnénk minden ügyfelünkkel megismertetni az igényes látás fogalmát, valamint szeretnénk, ha saját maguk tapasztalnák meg, mi a különbség egy kommersz és egy komplex látásvizsgálat között. Nem csupán a végeredmény, ami egy tökéletesen működő szemüveg – hanem olyan mélyreható rádöbbenések, amelyek hosszú távon tudják pozitívan befolyásolni a szem egészségét.

A komplex látásvizsgálat ára:

20.000 Ft